Cappuccinokake
En kake for den kaffeglade!
20-40 min
Middels
Tips!
Når du skal vispe fløten bør den være helt kald. For å få mest mulig volum i kremen kan også både bollen og vispen gjerne være avkjølt.
Slik gjør du
Kakebunn:
- 1Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
- 2Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
- 3Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
- 4Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.
- 5Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
- 1
Glasur:
- 1Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene
- 2Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling slik at glasuren stivner.
- 4Tips! Når du skal vispe fløten bør den være helt kald. For å få mest mulig volum i kremen kan også både bollen og vispen gjerne være avkjølt.
- 1