Cappuccinokake

En kake for den kaffeglade!

20-40 min
Middels
Cappuccinokake
Tips!

Når du skal vispe fløten bør den være helt kald. For å få mest mulig volum i kremen kan også både bollen og vispen gjerne være avkjølt.

Slik gjør du

  1. Kakebunn:

    1. 1
      Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
    2. 2
      Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
    3. 3
      Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
    4. 4
      Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.
    5. 5
      Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på. 
  2. Glasur:

    1. 1
      Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene
    2. 2
      Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling slik at glasuren stivner.
    3. 4
      Tips! Når du skal vispe fløten bør den være helt kald. For å få mest mulig volum i kremen kan også både bollen og vispen gjerne være avkjølt.