Kiwien har sitt opphav i Kina og New Zealand, men frukten er svært populær over hele verden. Og det er kanskje ikke så rart, bare tanken på kiwi setter i gang spyttproduksjonen hos de fleste.
Passer ikke bare til søtt
Kiwiens syrlige smak, grønne farge og sorte frø gjør at frukten egner seg godt i desserter, som kakepynt og på fruktfat. Men du kan også bruke frukten som en del av middagen. Kutt opp kiwi i salaten, eller server kiwi til stekte kjøttretter. Skal du invitere venner over på ost og kjeks er kiwien en god følgesvenn, ikke bare gir den farge til ostefatet, men den syrlige smaken går godt sammen med fete oster.
Kvikk med kiwi
Liker du å drikke smoothies til frokost eller lunsj kan det være en god idé å mikse inn en kiwi. Frukten har nemlig et høyt innhold av C-vitamin som hjelper til med å styrke immunforsvaret – det er ikke dumt i en tid på året da mange hangler litt i vinterkulden.