Prøv noe nytt med kaffe

Affogato
Kaffe trenger ikke kun være svart og varm, den kan også bli til en kjølende drikk eller bidra i en lekker dessert.

Er du en av dem som trenger en kopp kaffe for å føle at dagen har startet? Du er på ingen måte alene, nordmenn er et av verdens mest kaffeglade folk. 

For mange er det lite som slår en gloheit kopp med nytraktet, svart kaffe, men noen ganger har man kanskje lyst til å gjøre kaffekoppen til en dessert, eller en kjølende leskedrikk. 

Uavhengig om det er vinter eller sommer kan det være deilig å nyte kaffetrenden cold brew, eller kaldbrygget kaffe. Du trenger kun vann, kaffe og en presskanne. Bruk for eksempel 80 g Evergood Classic og 8 dl vann. Hell vannet over kaffen i en presskanne og la det stå under lokk i kjøleskapet i 12-18 timer. Press deretter stempelet ned og server kaffen iskald med isbiter. 

Ønsker du en litt søtere variant har vi samlet sammen noen av våre beste oppskrifter med kaffe – her er det noe for enhver smak, enten du liker kaffesmaken i flytende eller fast form, kald eller varm.

Relatert innhold

Affogato

Kaffe og is er en god kombinasjon. Denne desserten kommer fra Italia, der affogato betyr "druknet", og det er nettopp det iskremen gjør i denne drikken/desserten.

Appelsinkaffe

Trendkaffen Dalgona tok verden med storm i fjor. Her er en vri med appelsin – en forfriskende oppgradering som anbefales på det varmeste.

Karamell-iskaffe

Iskaffe med karamellsaus passer fint som en søt avslutning på måltidet, eller som en deilig drikk når du rett og slett bare har lyst på noe godt.

Iskaffe klin kokos

Prøv denne iskaffen med eksotisk smak av kokos og kanel! En spennende avveksling til den vanlige svarte kaffen.

Kaffeis

Is og kaffe er en perfekt match, ikke sant?

Fløyelsdrikk med kaffe

Hva med en smoothie med kaffesmak, forfriskende oppkvikker når du trenger litt påfyll.

Sjokolademuffins med karamell og sjokoladekrem

Disse supermyke sjokolademuffinsene smelter på tungen og har en uslåelig smakskombinasjon av salt og søtt.

Kaffekake

En nydelig formkake med smak av sjokolade og kaffe! Denne er utrolig god og veldig enkel å lage.