Prøv noe nytt med kaffe

Affogato
Kaffe trenger ikke kun være svart og varm, den kan også bli til en kjølende drikk eller bidra i en lekker dessert.

Er du en av dem som trenger en kopp kaffe for å føle at dagen har startet? Du er på ingen måte alene, nordmenn er et av verdens mest kaffeglade folk.  Og søndag 1. oktober feirer vi den internasjonale kaffedagen.

For mange er det lite som slår en gloheit kopp med nytraktet, svart kaffe, men noen ganger har man kanskje lyst til å gjøre kaffekoppen til en dessert, eller en kjølende leskedrikk. 

Iskaffe er uten tvil en favoritt på varme sommerdager. Nå som det blir varmere i været, kan det være deilig å nyte kaffetrenden cold brew, eller kaldbrygget kaffe. Du trenger kun vann, kaffe og en presskanne. Bruk for eksempel 80 g Evergood Classic og 8 dl vann. Hell vannet over kaffen i en presskanne og la det stå under lokk i kjøleskapet i 12-18 timer. Press deretter stempelet ned og server kaffen kald med isbiter. 

Lag din egen iskaffe!
Du kan også blande iskaffe med melk eller fløte, og tilsette favorittsirupen din for å få den perfekte sødmen. Pynt med vispet krem og et dryss av kakaopulver eller kanel for en ekstra touch. Hvis du ønsker en litt sunnere versjon, kan du til og med prøve å lage iskaffe med mandelmelk eller havremelk.

Kaffe kan også være en overraskende ingrediens i desserter. Tenk deg en saftig sjokoladekake  med hint av kaffe. Kombinasjon av kaffe og søte smaker som sjokolade, karamell eller vanilje gir en uimotståelige blanding av bitterhet og sødme. 

Her har vi samlet samlet sammen noen av våre beste oppskrifter med kaffe – her er det noe for enhver smak, enten du liker kaffesmaken i flytende eller fast form, kald eller varm.

Relatert innhold

Evergood on the rocks

Deilig iskaffe som passer perfekt på varme sommerdager!

Affogato

Kaffe og is er en god kombinasjon. Denne desserten kommer fra Italia, der affogato betyr "druknet", og det er nettopp det iskremen gjør i denne drikken/desserten.

Appelsinkaffe

Trendkaffen Dalgona tok verden med storm i fjor. Her er en vri med appelsin – en forfriskende oppgradering som anbefales på det varmeste.

Karamell-iskaffe

Iskaffe med karamellsaus passer fint som en søt avslutning på måltidet, eller som en deilig drikk når du rett og slett bare har lyst på noe godt.

Iskaffe klin kokos

Prøv denne iskaffen med eksotisk smak av kokos og kanel! En spennende avveksling til den vanlige svarte kaffen.

Fløyelsdrikk med kaffe

Hva med en smoothie med kaffesmak, forfriskende oppkvikker når du trenger litt påfyll.

Kaffeshake

En kald drikk som er fin å avkjøle seg med i varmen eller bare nyte som dessert.

Kaffekake

En nydelig formkake med smak av sjokolade og kaffe! Denne er utrolig god og enkel å lage.

Saftig sjokoladekake

Server en drøm av en kake som vil falle i smak hos hele selskapet! Ingenting kan vel toppe en skikkelig saftig sjokoladekake?