Ananas – god både med og uten følge

Det er ingen grunn til å begrense bruken av ananas i fruktsalat, desserter og matretter.

Bare tanken på ananas kan få det til å krible i munnen på flere av oss. Den syrlige, og samtidig søte smaken gjør at ananasen kan gi et piff til mange retter, og er blant annet mye brukt i det asiatiske, indiske og meksikanske kjøkken hvor anansen fremhever kryddersmaken i sterk mat.
I tillegg er ananasen rik på C-vitamin og har et høyt kostfiberinnhold.

Sjekk at frukten er moden
Mange synes det er vanskelig å kjøpe ananas i butikken fordi de ikke vet om frukten er moden eller ikke. For å sikre deg at du får med deg en moden ananas hjem bør du se etter de som har en fin gul-brun farge på skallet og som ikke er alt for myke når du tar på dem.

Grei skrelling
Skrelling av ananas kan virke vanskelig, men du får raskt teken på det. Start med å skjære vekk stilken slik at du får en rett flate. Sett denne flaten ned og skjær av skallet på frukten. Del deretter ananasen i fire båter og skjær vekk kjernen fra hver av båtene. Deretter kan du dele frukten opp i passende biter. 

Relatert innhold