Fargerike grillspyd på ananascarpaccio

Fargerike grillspyd på ananascarpaccio

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Saftige grillspyd i regnbuens farger, servert med søtt og syrlig tilbehør!

Fremgangsmåte

Kok risen eller anvisning på pakken og varm sweet & sour-sausen.
Skrell og kutt ananas i løvtynne skiver. Legg skivene utover på et stort fat og fordel honning eller sukker over. Kutt mynteblader og strø det over ananasen.
Del kjøttet i terninger og tre det på grillspyd. Legg kjøttspydene tilbake i stekeskålene eller i en ildfast form. Fordel det asiatiske kryddersmøret over spydene.
Sett formene med kjøtt midt i ovnen og stek i 12 minutter på 200 ºC varmluft. Ta ut kjøttet og la det hvile i formen i ca. 5 minutter.
Kutt løk, paprika, tomat, og vårløk i terninger og ringer. Tre grønnsakene på grillspyd, og pensle med litt olje og strø på litt salt. Legg spydene på et stekebrett dekket med aluminiumsfolie. Sett brettet i ovnen sammen med kjøttet og stek i 12 minutter.
Server kjøtt- og grønnsakspyd sammen med ris, ananascarpaccio og sweet & sour-saus.

Tips:

Grillspyd av tre bør ligge i vann i ca. 15 minutter før bruk for å unngå at de tar fyr.