
Grøt er godt før jul
Det er ekstra hyggelig å samle familien rundt en grøtkjele på denne tiden av året.
Grøt kan spises året rundt, men det smaker ekstra godt når det begynner å nærme seg jul. Kanskje er det tanken på en skjult mandel og en eventuell marsipanpremie som spiller inn.
Grøt er lettvint, billig og passer godt til både middag i ukedagene, og frokost og lunsj i helgen. Mange opplever at de blir bråmette av grøt og deretter raskt sultne igjen etter måltidet. Det kan derfor være lurt å ha planlagt en ekstra god kveldsmat hvis du serverer grøt til middag.
Godt smør, sukker og kanel er klassisk følge til grøt, men du kan også bruke nøtter, rosiner og friske bær på grøten. Og husk, får du grøtrester igjen så kan du diske opp med riskrem til dessert dagen etter.
Finn din grøtfavoritt og kos deg i førjulstiden!
Oppskrifter
Rømmegrøt
20-40 min|MiddelsSetergrøt (DNT)
20-40 min|EnkelRømmegrøt med multer og lefser
20 min|EnkelRisengrynsgrøt
60+ min|EnkelRisengrynssuppe
60+ min|EnkelFortånnagraut fra Orkdal
20-40 min|EnkelJulegraut fra Sogn og Fjordane
60+ min|EnkelByggrynsgrøt
40-60 min|EnkelRømmegrøt med spekemat
20 min|Enkel



