Riskrem med rød saus
Lag Norges beste riskrem! En fyldig og god juledessert med klassisk rød saus. Denne desserten står på dessertbordet til nesten halve Norges befolkning på julaften.
20 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i kald risgrøt og hakkede skåldete mandler.
- 2Tradisjonell rød saus: Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele. Rør potetmel ut i kaldt vann.
Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt.
Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig.
Avkjøl sausen. - 3Bærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor. Tilsett røde bær og kjør det hele sammen. Sausen kan siles eller den kan være som den er.
- 1