Ingredienser
Pannekaker er kanskje barnas middagsfavoritt. Den store fordelen med pannekaker er at du kan slå to fluer i en smekk og lage middag og dessert på en gang.
Fremgangsmåte
-
Bland mel, sukker og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk røre uten klumper. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time (gjerne over natten).
-
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
-
Når pannekaken er stekt på begge sider, legges de på et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
-
Om du ønsker, kan du også tilsette litt kardemomme i pannekakerøren.