Grøt er godt før jul

Det er ekstra hyggelig å samle familien rundt en grøtkjele på denne tiden av året.

Grøt kan spises året rundt, men det smaker ekstra godt når det begynner å nærme seg jul. Kanskje er det tanken på en skjult mandel og en eventuell marsipanpremie som spiller inn. 

Grøt er lettvint, billig og passer godt til både middag i ukedagene, og frokost og lunsj i helgen. Mange opplever at de blir bråmette av grøt og deretter raskt sultne igjen etter måltidet. Det kan derfor være lurt å ha planlagt en ekstra god kveldsmat hvis du serverer grøt til middag. 

Godt smør, sukker og kanel er klassisk følge til grøt, men du kan også bruke nøtter, rosiner og friske bær på grøten. Og husk, får du grøtrester igjen så kan du diske opp med riskrem til dessert dagen etter. 

Finn din grøtfavoritt og kos deg i førjulstiden! 

Relatert innhold

Fortånnagraut fra Orkdal

Fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut var andre navn på samme grøt. Det var en grøt som ble servert i to lag, byggmelsgrøt under, og over det et lag fra rømmegrøt, gjerne drysset med sukker og kanel.

Julegraut fra Sogn og Fjordane

Grøt har lange tradisjoner i Sogn og Fjordane både til hverdag og fest. Til jul bytter man ut litt av melken i risengrynsgrøten med fløte for å få en ekstra god julegrøt.

Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt fra Grete Roede er en sunn og lettvint frokost i hverdagen. Grøten lager du enkelt av byggryn og melk og serverer med bær eller sukker.

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt er god, norsk tradisjonsmat. Rømmegrøt servert med spekemat gir deg en god smak av Norge.