Sunnhet i mange farger

Husker du å spise 5 om dagen? Det er 25 år siden begrepet ble lansert, men det er minst like viktig i dag.

3+2 = SUNT

5 om dagen vil si at 5 porsjoner grønnsaker og frukt à 100 g sikrer dagsbehovet. Frukt, bær og grønnsaker er viktige i det daglige kostholdet fordi de inneholder både vitaminer, mineraler og fiber. Husk at alt teller - to paprikaringer på osteskiven, agurkskiver på leverposteien, ett glass appelsinjuice, salat og tomatskiver på hamburgeren, dagen er full av muligheter. I tillegg gir det farge på tallerkenen og matglede både til middag og dessert.

Det er mye vitaminer i sitrus, paprika, potet, persille, brokkoli, blomkål og i mange andre frukter, bær og grønnsaker. Et godt råd er å dele opp frukten og grønnsakene i passe, store biter. Bruk fantasien både på former og farger, så vil du oppleve at fatet fort blir tomt. Sunneres snacks finnes ikke!

Her har vi samlet noen gode oppskrifter som du kan starte med!

Relatert innhold

Fristende oppkuttet frukt/fruktsalat

Frukt, bær og grønnsaker er viktige i det daglige kostholdet fordi de inneholder både vitaminer, mineraler og fiber. Et godt råd er å dele opp frukten i passe store biter. Bruk fantasien både på former og farger, så vil du oppleve at fatet fort blir tomt. Sunnere snacks finnes ikke!