Enchilada med salsa, grønnsaker og bønner

Enchilada med salsa, grønnsaker og bønner

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Enchilada smaker kjempegodt selv uten kylling eller kjøtt. Stekt sopp, bønner og salat gir masse smak. Vil du ha enchiladaen ekstra sterk, topp med noen ringer syltet chili. Med ost og rømme på toppen har du et fullverdig vegetar måltid.

Fremgangsmåte

Pakk tortillaene godt inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen på 160 grader i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyll bønnene i kaldt vann, hell dem i en kjele og varm opp. Tilsett tacokrydder og litt vann, og rør rundt. La det putre i 2–3 minutter.
Når tortillaene er ferdig varmet smør på tomatsalsa, noen spiseskjeer mais- og chilisalsa, mangosalsa, frisk tomatsalsa, bønner, stekt sopp og en håndfull ruccula.
Topp med syltet chili, rømme og ost.
Tacokrydder
Tacokrydder: 1. Knus korianderfrø og fennikelfrø i en morter.
Bland de knuste frøene, paprikapulver og malt spisskummen sammen til din egen krydderblanding!
Tomatsalsa
Tomatsalsa: Finhakk rødløk, chili og hvitløk og fres det mykt i olivenolje i en middels varm stekepanne.
Tilsett hakkede tomater, sukker og rødvinseddik.
La sausen putre i 10–15 minutter.
Skjær et lite kryss i skallet på plommetomatene og legg dem i kokende vann i 30 sekunder. Vannet skal dekke hele plommetomatene
Hell av vannet og flå plommetomatene. Del dem i terninger og rør inn i sausen.
Smak til med salt, pepper og finhakket koriander.
Mangosalsa
Mangosalsa: Del mangoen i terninger og finhakk chilien
Bland inn hakket koriander og limesaft.
Frisk tomatsalsa
Frisk tomatsalsa: Del og rens chilien for frø.
Del tomatene i båter og finhakk chili og rødløk.
Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper.
Rør inn finhakket koriander.
Mais- og chilisalsa
Mais- og chilisalsa: Kok opp lettsaltet vann og la maiskolbene trekke i ca. 10 minutter. Hvis du får tak i fersk mais, er det aller best!
Avkjøl og skjær maiskornene fra kolben og ha dem i en skål.
Bland inn finsnittet chili og litt koriander hvis du vil, og smak til med salt.
Stekt sopp og sprø løk
Stekt sopp og sprø løk: Del soppen i passende biter og stek den i olje eller smør i pannen til den får en fin og gyllen farge
Skjær løken i tynne ringer og stek den sprø i nøytral olje.
Bland sammen sopp og løk i en skål
Topp med finsnittet vårløk.
Syltet chili
Syltet chili: Ha alle ingrediensene bortsett fra chiliene i en liten kjele og kok opp. Når sukker og salt er oppløst, er laken klar.
Skjær chiliene i ringer og la frøene være med.
Legg chilien på et kokt og rent glass, og hell over den varme laken.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.