Joker og Throw No More har vært på Norgesturné

Throw No More og Joker på Norgesturne
Throw No More og Joker på Norgesturne
Her kan du se filmene fra de forskjellige Joker-butikkene som fikk besøk av Throw No More i august.

I første episoden introduserer vi Throw No More, og forteller hvorfor vi legger ut på en slik Norgesturné. I Norge kastes det nemlig fortsatt over 50 000 tonn med mat i dagligvarebransjen. Og det vil vi gjøre noe med! Derfor reiste vi helt fra sør til nord i Norge for å spre ordet om matsvinn-appen Throw No More, og for å prøve å endre litt holdninger til matsvinn der ute. 

Her finner du alle oppskriftene fra turen.

Episode 1

I første episode er vi innom Joker Abildsø i Oslo. Her jobber kjøpmann Iman og hans kollegaer hardt for å ha full kontroll på alle varer i butikken. Slik at alt med kort holdbarhet blir priset ned og vist frem i Throw No More-appen. Kurt snakker med kunder, både de som er skeptiske og positive til å spise slike varer. Og Marie sin utfordring denne dagen ble å lage et spennende måltid av nedprisede pølser. Tror du hun fikk det til?

Episode 2

I andre episode av Norgesturnéen med Throw No More og Joker har vi kjørt el-bilen ned til Joker Finsland i Kristiansand. Her har kjøpmann Vidar virkelig gjort en innsats for lokalmiljøet og Joker-butikken er et samlingspunkt for store og små. Her er det mange som er engasjerte og opptatt av at vi må bli flinkere til å få ned matsvinnet. Marie griller både fisk, kjøtt og masse grønnsaker på grillen. Og Kurt får en utfordring! 

Episode 3

Nå har Kurt og Marie kommet frem til Bergen og Joker Spilde, i tredje episode av Norgesturnéen med Throw No More og Joker. I Norges minste Joker-butikk jobber kjøpmann Lars Jøran og hans ansatte for å få ned matsvinnet. Marie finner flere flotte varer i Throw No More-appen som nærmer seg holdbarhetsdato. Sammen med Kurt lager de grillfest og snakker med kunder om deres holdninger til matsvinn, hjemme og i dagligvarebransjen. TIl slutt får Kurt en sterk utfordring…

Episode 4

I fjerde episode er Kurt og Marie på Joker Foldereid, helt nord i Trøndelag. Her har kjøpmann Håvard lagd et samlingssted med både kafé og pub, en ekte god nabo altså! Her er det mange faste kunder som besøker butikken nesten hver dag, og flere sjekker alltid appen når de er innom. Kurt er interessert i å høre deres tanker rundt matsvinn og mat som nærmer seg utløpsdatoen. Marie griller kjøtt og pølser med kort holdbarhet og viser deg hvordan du lager en deilig potetsalat. Og denne gangen er det Marie som får en utfordring..

Episode 5

I siste og kanskje aller beste episode av Norgesturnéen går reisen til Joker Røst. Røst er en flott, liten øy helt på tuppen av Lofoten. Her er Joker eneste butikk, men det er en utfordring kjøpmann Gunn tar på strak arm. Her har de både kafé, gave- og byggtorgavdeling. I vinden lager Marie spennende grillspyd og salat med “stygge” grønnsaker og frukt. Og Kurt får til og med snakke med selveste ordføreren om matsvinn. Dette ble en folkefest på Røst!