Vet du hvor mye mat som går rett i søpla?

Joker har et samarbeid med Throw No More som gjør at mye av denne maten enkelt kan reddes og bli til gode og billige middager for deg.

Denne sommeren har Throw No More vært på tur gjennom Norge og besøkt noen av de mange Joker-butikkene som er med på løsningen.

Les mer om Jokers samarbeid med Throw No More her

På turen har Marie og Kurt i Throw No More møtt både Joker-kunder og Joker-ansatte og hatt interessante og nyttige samtaler om matsvinn. Vet du for eksempel hvor mye mat som kastes i dagligvarebransjen i løpet av ett år? Det er snakk om 50.000 tonn, et tall som overrasker de aller fleste Kurt og Marie har møtt på sin ferd gjennom landet. 

Et mål med turen var derfor å vise frem Throw No More-appen, og hvilke varer som finnes der. Varene vi så i appen som nærmet seg utløpsdato ble brukt til å lage spennende grillmat til de som møtte opp. De fant ofte kjøtt, kylling og fisk med kort holdbarhet som ble gode utgangspunkt for middager med spennende salater og salsaer, grillede grønnsaker, frukt og godt tilbehør. Dermed fikk vi vist frem hvordan man kan bruke hva enn du finner nedpriset, sammen med andre varer som gjør alt mye mer spennende! 

Her finner du alle oppskriftene fra turen

Varer som nærmer seg holdbarhetsdato er nemlig like gode som andre varer. Husk også at det er forskjell på «siste forbruksdag» og «minst holdbar til», varer som er merket med sistnevnte datostempling er ofte gode lenge etter utløpsdato. Har du ting i kjøleskapet som har gått ut på dato, se, lukt og smak på det før du kaster det. Sjansen er stor for at det fortsatt kan brukes.