
Den gode naboen gir deg den gode nyttårsmenyen
Nyttårsaften handler om å ta farvel med året som har gått og ønske det nye velkommen, og hva er vel bedre enn å gjøre det med et måltid som gleder både smaksløker og hjerter?
Nyttårsaften nærmer seg, og med det kommer også forventningene om en festkveld fylt med gode smaker, latter og minner. Men midt i julekaoset kan det være krevende å planlegge det perfekte måltidet for årets siste kveld. For å gjøre planleggingen litt enklere for deg har vi som den gode naboen satt sammen forslag til to ulike 3-retters nyttårsmenyer.
To fantastiske menyer, én fantastisk kveld
Våre to ulike nyttårsmenyer er begge gode valg for årets siste middag. Men synes du for eksempel at saken er biff, vil du nok foretrekke nyttårsmeny nummer 1. Synes du derimot at saken er kalkun, bør du gå for nyttårsmeny nummer 2. Klarer du ikke helt å bestemme deg fordi noe fra begge menyene virker fristende, er det ikke noe i veien for å sette sammen din egen variant.
Meny 1
- Ovnsbakte grønne asparges i spekeskinke
- Entrecôte med aspargesbønner, bakt sjalottløk, bearnaise og hasselbackpoteter
- Bringebærgeléfromasj med friske bær

Ovnsbakte grønne asparges i spekeskinke
Spekeskinke og asparges er en uslåelig kombinasjon! Sprø, ovnsbakte asparges pakket inn i salt spekeskinke gir en elegant og smakfull start på nyttårsmiddagen.

Entrecôte med aspargesbønner, bakt sjalottløk, bearnaise og hasselbackpoteter
Saftig entrecôte er en perfekt hovedrett når du vil servere skikkelig festmat. Tilbehøret kan varieres nesten i det uendelige! Men hvis du ønsker en enklere vri, kan du servere biffen med ferdig béarnaisesaus, pommes frites og løkringer.

Bringebærgeléfromasj med friske bær
Visste du at du enkelt kan lage fromasj ved å blande gelé med stivpisket krem? Dette er en lettlaget dessert som kan pyntes lekkert og bli en elegant avslutning på måltidet.
Meny 2
- Røkelakskrans med snøfrisk, agurk og reddik
- Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp
- Klassisk karamellpudding

Røkelakskrans med snøfrisk, agurk og reddik
Overrask gjestene med en delikat krans som gir en festlig start på måltidet. Smakskombinasjonene setter virkelig smaksløkene i vann, og du kan også bytte ut laksen med spekeskinke for en spennende vri.

Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp
La et perfekt stekt kalkunbryst spille hovedrollen i årets nyttårsmeny. Det smakfulle tilbehøret løfter retten og gjør den til en elegant hovedrett som passer perfekt når du vil avslutte året med noe ekstra godt.

Klassisk karamellpudding
Avslutt årets siste måltid med en klassiker som aldri slår feil. Fløyelsmyk karamellpuddingen med rik karamellsaus, er en perfekt dessert som faller i smak hos både store og små.
Skål for det nye året med alkoholfrie mocktails
Når klokken nærmer seg midnatt og bordet er ryddet, er det tid for å løfte glassene og skåle for det nye året. Og da passer det perfekt å servere for eksempel Mocktail med sitrus og bær eller Eplemocktail med lime og jordbær. Mocktails smaker friskt og godt, og alle kan være med på skålingen når klokken slår tolv!
God nyttårsfeiring til deg og dine fra alle oss i Joker!
Oppskrifter på mocktails
Eplemocktail med lime og jordbær
20 min|EnkelMocktail med sitrus og bær
20 min|EnkelRød julebris
20 min|EnkelVinterfrisk
20 min|EnkelSolgløgg
20 min|EnkelEpleglød
20 min|EnkelJulegnist
20 min|EnkelJulecola med krydder
20 min|EnkelMocktail med appelsinbrus
20 min|EnkelMocktail med mango og mynte
20 min|Enkel