Ovnsbakte grønne asparges i spekeskinke

Spekeskinke og asparges er en uslåelig kombinasjon! Server som forrett eller som en del av et deilig tapasbord.

20-40 min
Enkel
Ovnsbakte grønne asparges i spekeskinke

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær av de nederste 2 cm av aspargesene, del dem i to like store deler og legg de to delene inntil hverandre.
    2. 2
      Del skivene med spekeskinke i to. Rull en skinkebit rundt hver asparges, og legg med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
    3. 3
      Drypp litt olivenolje og kvern litt pepper over aspargesene, og stek dem på 200 °C varmluft i ca. 10 minutter.
    4. 4
      Pynt med noen friske salatblader, basilikum og drypp til slutt over balsamicoeddik. Noen delte jordbær og litt parmesanchips gjør det hele ekstra godt og lekkert
    1. 1
      Dryss et tynt lag revet parmesan i en middels varm teflonpanne.
    2. 2
      Når osten har smeltet og ligner en tynn, gyllen og sprø pannekake er den klar.
    3. 3
      Avkjøl «osteflaket» før du brekker det opp i biter.
    4. 4
      Ovnsbakte grønne asparges i spekeskinke er forrett i en 3-retters meny. Hvor hovedretten er Entrecôte med aspargesbønner, bakt sjalottløk, bearnaise og hasselbackpoteter og til dessert en frisk Sitrussalat med is og karamellsaus.