Den gode naboen gir deg den gode hverdagen

Etter en lang og velfortjent sommerferie er det på tide å rette oppmerksomheten mot tilbakevendingen til hverdagen.

En av de viktigste aspektene ved å komme tilbake til hverdagen er å finne en balanse mellom arbeid/skole og fritid. Det er fint med sommerferie, men det er hverdager det er flest av, derfor er det ekstra viktig å få i gang gode rutiner.

Hverdager er undervurdert! Tidlig opp, frokost for store og små, skole og arbeid, og matpakken/lunsjen alle i familien liker.  Gjør den til dagens lille høydepunkt ved å gjøre noen enkle grep.

Å forberede lunsj- og matpakker krever litt planlegging, men det er definitivt verdt innsatsen. Du kan velge sunne ingredienser som friske grønnsaker, fullkornsprodukter, magert kjøtt og sunne fettstoffer som avokado og nøtter.

Høstsalat med laks, egg og poteter, avokadotoast med pesto og margaritatoast med hjemmelaget pizzasaus er noen av fristelsene vi kan by på.

Inspirasjonen og oppskriftene til den gode hverdagsmaten finner du her.

God appetitt – og god hverdag!

Relatert innhold

Avokadotoast med pesto

En saftig og smakfull toast med avokado og pesto er perfekt som lunsj eller en rask middag! Her har vi laget en trippeldekker av Jacobs Utvalgte Kornbrød med lynghonning, men den kan også lages dobbel og med ditt foretrukne brød.

Tortillatoast med tacokjøttdeig

Om du ønsker en ny variant av den klassiske tacoen, eller om du har rester fra gårsdagens taco, så er dette den perfekte oppskriften! Du kan lage tacotoast med brødskiver også, både grovt brød, loff eller polarbrød er gode alternativer.

Margheritatoast med hjemmelaget pizzasaus

Hvorfor ikke kombinere to veldig gode retter; pizza og toast!

Panini med brie og salami

Panini er en italiensk grillet sandwich, og da gjerne grillet i toastjern. Her har vi fylt den med deilig brie og salami for en smakfull og god opplevelse.

Omelett med toastet brød

Omelett er både enkelt, næringsrikt og godt! Du kan variere fyllet etter eget ønske, men vi anbefaler denne smakfulle varianten med sjampignon og vårløk.

Trippel bacontoast

En saftig og god toast med bacon og smeltet ost smaker godt til både lunsj, middag og kvelds! Her har vi laget en trippeldekker, men den kan også bare lages dobbel om du ønsker det.

Klassisk toast med kalkunpålegg

Toast med smeltet ost er en klassiker, og det er fordi det er veldig smakfullt og enkelt! Dette er godt alternativ i matpakken med friske sukkererter, gulrøtter, vannmelon eller jordbær – eller om du vil spise den varm til lunsj, enkel middag eller til kvelds.

Croque Monsieur

Viste du at Croque Monsieur regnes som en av Frankrikes nasjonalskatter? Det tar litt lenger tid å lage enn et vanlig ostesmørbrød, men så vil du oppleve at du får et smakfullt og deilig ostesmørbrød som overgår alle andre ostesmørbrød!

Høstsalat med laks, egg og poteter

Laks i biter er nydelig i denne salaten. Den kan serveres både kald og varm, men vi har i denne oppskriften valgt å avkjøle den før den blandes inn. Passer utmerket til både lunsj og middag!

Burgertoast med cheddar

Burgertoast er aldri feil, hverken til lunsj eller middag – og har du tenkt på at den kan lages i et toastjern? Vi har valgt å toppe vår med cheddar og syltet rødløk. Rødløken kan gjerne lages på forhånd. Den holder seg fint i kjøleskapet noen dager. Lag gjerne trippel porsjon, så har du en stund.

Vaffeltoast med brie og spekeskinke

Havrevafler er perfekt til hverdagen! Server dem gjerne varme til lunsj eller kveldsmat, og topp med brie, spekeskinke, fikensyltetøy og jordbær. Mengden topping avhenger av antall vafler.