Stor porsjon fårikål
Fårikål er høstens festmåltid og av mange anses den som Norges nasjonalrett! Inviter familie, nære venner eller naboer på fårikål-aften. Fårikålen kan gjerne lages dagen i forveien, da har smakene satt seg og blir ekstra god.
60+ min
Enkel
Tips!
Ønsker du en litt tykkere saus på fårikålen, kan du strø litt hvetemel mellom lagene.
Slik gjør du
- 1Legg kjøttet i en stor gryte og hell på kaldt vann til vannet er noen centimeter over kjøttet. Tilsett salt og kok opp. Skum av urenheter som kommer til overflaten når kjøttet koker opp.
- 2Tilsett kål i båter og pepperkorn. Ha i mer vann om nødvendig, kålen skal være helt dekket. Kok opp og skru ned varmen. Legg på lokk og la fårikålen småkoke videre i ca. 2 timer eller til kjøttet løsner lett fra benet. Smak til med mer salt og pepper.
- 3Server fårikålen med kokte poteter.
- 1