Verdens brøddag er verdt en smule feiring

Brød spises på alle dager og i alle land. Men det er bare én dag som er verdens brøddag – og det er 16. oktober.

Denne dagen markeres for å fremheve brødets betydning i kostholdet, tradisjoner og kulturer over hele verden. Brød, i ulike former, har vært en del av menneskets historie i tusenvis av år og er fortsatt en viktig del av dagliglivet for milliarder av mennesker.

Gamle brød
Brødets historie går tilbake mer enn 10 000 år, til overgangen fra jakt- og sankekulturer til jordbrukssamfunn. Det antas at de første brødene ble laget ved å knuse korn til mel, blande det med vann, og deretter steke eller bake blandingen over åpen ild. Etter hvert som landbruket utviklet seg, ble forskjellige typer korn brukt til å lage brød, inkludert hvete, bygg og rug. For omtrent 4000 år siden, ble gjær oppdaget, noe som førte til utviklingen av hevet brød. Denne oppdagelsen revolusjonerte brødproduksjonen og la grunnlaget for mange av de brødtypene vi kjenner i dag.

Nystekte brød
Brødene du finner hos Joker er langt fra 10 000 år gamle. De er derimot gjerne 10 sekunder gamle og rykende ferske rett fra butikkovnen. For hos Joker gir vi deg nemlig nystekte brød i hele åpningstiden, hver eneste dag. Og det er ikke mye som kan måle seg med duften av nystekt brød. Vi sørger hele tiden for å flytte rykende ferske og velduftende fristelser fra stekeovnen til brødhyllene våre.

Ingenting er som lukten av nystekt brød. Nystekte brød med pålegg er en favoritt blant mange. Sett en deig og overrask med hjemmebakt i matpakken!

En smule inspirasjon til feiringen
Det går selvsagt helt fint å feire verdens brøddag med å nyte nystekte brød fra Joker-butikken med godt pålegg på. Men det finnes også mange andre smakfulle måter å feire denne dagen på. For brød er ikke bare brød med pålegg. Det kan også være omelett med toastet brød, hjemmelaget nanbrød, crunchy over-natten-ciabatta eller en av de mange andre oppskriftene du finner ved å skrive «brød» i søkefeltet her inne på nettsidene våre.

Vi ønsker deg smule fin feiring!

Relatert innhold

Grytebrød

Dette brødet er eltefritt, men krever noe forberedelsestid – men den tiden er det vel verdt når du imponerer med ferskt grytebrød til julefrokosten!

Enkelt brytebrød

Brytebrød tar seg godt ut på middagsbordet og er også praktisk å ha med seg på tur.

Brytebrød med ostefyll

Brytebrød ser lekkert ut på en buffe og er skapt for å deles. Kan serveres som tilbehør til det meste.

Crunchy over-natten-ciabatta

Ciabatta er et italiensk brød kjent for sin luftige tekstur og sprø skorpe. Alt som kreves er litt tid, omtanke og noen enkle ingredienser.

Brytebrød

Myke små rundstykker satt sammen som et lite juletre, er perfekt til frokosten eller julebrunsjen.

Hjemmelaget nanbrød

Nanbrød er en uunnværlig følgesvenn til indiske retter!

Omelett med toastet brød

Omelett er både enkelt, næringsrikt og godt! Du kan variere fyllet etter eget ønske, men vi anbefaler denne smakfulle varianten med sjampignon og vårløk.

Gulrotbriks i langpanne

Disse grove briksene blir ekstra saftige med revet gulrot, og lages enkelt i en langpanne. Perfekt til matpakken eller som tilbehør til en varmende suppe.