Hjemmelaget nanbrød
Nanbrød er en uunnværlig følgesvenn til indiske retter!
60+ min
Enkel
Tips!
Smør gjerne et tynt lag med yoghurt på brødet før det stekes.
Slik gjør du
- 1Smelt smør eller varm opp olje i en liten kjele. Hell i melk og rør yoghurten ut i melken. Varm blandingen opp til 37 °C.
- 2Bland sammen mel, tørrgjær og salt. Tilsett væsken og kna deigen sammen (den skal være litt klissete, men grei å jobbe med). Elt deigen i 5 minutter, og la den heve i ca. 40 minutter.
- 3Forvarm stekeovnen til 250 °C. Del deigen i enten to store eller fire mindre emner. Smør et stekebrett godt med olje, eller ha litt olje på bakepapiret. Bruk hendene til å presse deigemnene ut til avlange brød som er ca. 1½ cm tykke, og legg dem på brettet.
- 4Stek brødene i ovnen i ca. 10–15 minutter. Følg med, og ta ut brødene når de er gyllenbrune på toppen.
- 1