Vi er midt i rosenkålsesongen og det er all grunn til å nyte de små, grønne knollene. Mange har et dårlig inntrykk av rosenkålen, men det kan nok ofte skyldes at man har fått servert overkokt rosenkål, og da blir den gjerne mer bitter i smaken.
Tips! Bruker du fersk rosenkål, bør du rense de først ved å kutte av de brune endene og fjerne de ytterste bladene.
Skal du koke rosenkål, så kok de såvidt møre i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Enda bedre blir rosenkålen hvis du damper den. Fyll en kjele med bare litt vann i bunnen, kok opp, og sett ned varmen litt før du har i rosenkålen. Etter ca. 5 minutter er den ferdig. Har du en smørklatt i kjelen blir rosenkålen ekstra god.
Rosenkål er en anvendelig grønnsak som ikke bare smaker utrolig godt, den er supersunn i tillegg. Rosenkål kan både bakes, smørdampes, stekes eller wokkes. Rosenkål passer ekstra godt til kalkun og viltkjøtt. Den har lavt fettinnhold og høyt innhold av folat, vitamin C og kostfiber. Rosenkål er også en kilde til kalium. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.
Du finner flere fakta om rosenkålen hos Bama.
Vi håper du blir inspirert til å kokkelere med rosenkål!