Lag deg en god middag med rosenkål

Rosenkålen har et ufortjent dårlig rykte.

Vi er midt i rosenkålsesongen og det er all grunn til å nyte de små, grønne knollene. Mange har et dårlig inntrykk av rosenkålen, men det kan nok ofte skyldes at man har fått servert overkokt rosenkål. Hvis du heller damper rosenkålen oppnår du et mer smaksrikt resultat.

Du finner flere fakta om rosenkålen hos Bama.

Husk at rosenkålen heller ikke må brukes i sin opprinnelige form. Hva med å skille bladene fra hverandre og sylte dem for et friskt tilbehør, eller finsnitte rosenkålene og bruke dem i salaten, eller i en wok?

Vi håper du blir inspirert til å kokkelere med rosenkål!

Relatert innhold

Partystek

Dette er steken for den store anledningen med gode venner eller familien på besøk. En skinkestek med svor, uten knoke og mørbrad veier 6-8 kilo og gir 15-20 porsjoner. Skinkestek har lang tradisjon på norske julebord, men er også en sikker vinner på nyttårsaften.

Spicy torsk med ovnsbakte søtpoteter

Dampet torsk er tradisjonell julemat. Lag en ny og spennende variant av denne klassikeren. Chiliens sterkhet og limens syrlighet gjør dette til et utsøkt måltid. Server med ovnsbakte søtpotetbåter og pannestekt rosenkål til, og du har rene smaksbomben!

Kalkunfilet på partyseng

Legg poteter, bacon og kalkunfilet i en stor og god form og stek alt i ett. Server med madeirasaus eller en annen god saus som passer til kalkun.

Rosenkål med bacon og pinjekjerner

Rosenkål med bacon og pinjekjerner kan serveres som en smårett sammen med f.eks. bakte poteter, eller som tilbehør til all slags stekt kjøtt, vilt eller fugl.