Vannmelon = sommer

Det er lite som slår en frisk og sprø vannmelon på en varm sommerdag. Vi feirer Den internasjonale vannmelonens dag søndag 3. august.

Vannmelon er det perfekte tilbehøret til en deilig sommerdag, søt og frisk i smaken.
Vannmelonen er, som navnet sier, rik på vann. Den røde fargen på fruktkjøttet skyldes det viktige plantestoffet lykopen.

Vannmelon smaker kjempegodt naturell, og er enkel å spise rett fra skallet. NB! Husk å alltid vaske vannmelonen før du skjærer den opp i passende biter eller skiver!

Slik finner du en søt og god vannmelon i butikk. Her er 3 ting du kan se etter for å få med deg den mest modne og søte melonen hjem (kilde: frukt.no);

  1. Se etter en gul flekk 
    En godt moden vannmelon vil ha en kremgul eller gulaktig flekk som indikerer at melonen har fått ligge tilstrekkelig lenge til modning (vannmelon dyrkes liggende på åkeren, på samme måte som gresskar). Hvis feltflekken er hvit eller grønn, kan det tyde på at vannmelonen ikke er moden. 
  2. Kjenn hvor tung den er 
    En moden vannmelon skal føles tung for sin størrelse. Meloner består hovedsakelig av vann, så en tung vannmelon vil ofte være mer saftig og moden.  
  3. Sjekk stilken 
    En brun, inntørket stilk viser at melonen er moden. En grønn stilk som stikker litt ut kan bety at vannmelonen er høstet for tidlig.

Vannmelonen gjør seg også godt i juice, smoothies og salater, fordi den er frisk, mild og lett å kombinere med andre smaker. Prøv den også på grillen, i tillegg er den en god kompanjong til både tunfisk og and. Skal du ha en sommerfest kan fryste vannmelonkuler fungere som isbiter i en bowl.

Vannmelon oppbevares best ved 5 og 10 grader. 

Vannmelonen har også fått sin egen merkedag; Den internasjonale vannmelondagen er søndag 3. august.

Vannmelonen er en sunn sommerfavoritt som du kan nyte med god samvittighet!