Ytrefilet av svin med grillet vannmelon

Helgrillet ytrefilet med grillet vannmelon er saftig og godt. Dette er en sikker vinner!

20-40 min
Enkel
Ytrefilet av svin med grillet vannmelon
Tips!

Som ekstra tilbehør passer det godt med båtpoteter med hvitløk.

Slik gjør du

    1. 1
      Grill ytrefileten over høy varme til kjøttet har fått en fin og gyllen farge på alle sider. Legg kjøttet over på en kjøligere del av grillen og grill videre i ca. 15 minutter. La kjøttet hvile mens du tilbereder resten av maten.
    2. 2
      Del vannmelonen i 1–2 cm tykke skiver, drypp over litt olivenolje og grill skivene raskt på begge sider over høy varme. Dryss over litt kvernet pepper og salt.
    3. 3
      Rens og del avokadoen i biter eller skiver og drypp over litt limesaft.
    4. 4
      Rør sammen rømme og sweet chilisaus.
    5. 5
      Skjær ytrefileten i skiver og server den med grillet vannmelon, avokado og rømmesaus. Pynt med hakkede friske urter.
    6. 6
      Tilberedning i ovn:
    7. 7
      Varm stekepannen med olje eller smør og brun kjøttet godt. Stek fileten på alle sider før du legger den i en ildfast form og steker videre i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter. La svinefileten få hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver til servering.