Ytrefilet av svin med grillet vannmelon

Ytrefilet av svin med grillet vannmelon

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Helgrillet ytrefilet med grillet vannmelon er saftig og godt. Dette er en sikker vinner!

Fremgangsmåte

Grill ytrefileten over høy varme til kjøttet har fått en fin og gyllen farge på alle sider. Legg kjøttet over på en kjøligere del av grillen og grill videre i ca. 15 minutter. La kjøttet hvile mens du tilbereder resten av maten.
Del vannmelonen i 1–2 cm tykke skiver, drypp over litt olivenolje og grill skivene raskt på begge sider over høy varme. Dryss over litt kvernet pepper og salt.
Rens og del avokadoen i biter eller skiver og drypp over litt limesaft.
Rør sammen rømme og sweet chilisaus.
Skjær ytrefileten i skiver og server den med grillet vannmelon, avokado og rømmesaus. Pynt med hakkede friske urter.
Tilberedning i ovn:
Varm stekepannen med olje eller smør og brun kjøttet godt. Stek fileten på alle sider før du legger den i en ildfast form og steker videre i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter. La svinefileten få hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver til servering.

Tips:

Som ekstra tilbehør passer det godt med båtpoteter med hvitløk.