Ingredienser
La den chilimarinerte ytrefileten få følge av grillet ananas, vårløk og en søt og frisk chilidipp. Potetsalat kan erstattes med ris eller nudler for en mer asiatisk følelse.
Fremgangsmåte
-
Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid før tilberedning. Tørk det lett med litt kjøkkenpapir og pensle eventuelt filetene med litt olje. Grill over høy varme til kjøttet har fått en fin og gyllen farge på alle sider. Legg kjøttet over på en kjøligere del av grillen og grill videre i ca. 15 minutter. Snu filetene ofte underveis slik at de blir jevnt grillet. La kjøttet hvile mens du forbereder resten.
-
Del ananasen i 1–2 cm tykke skiver eller smale båter. Drypp over litt olje og grill ananasen gyllen på begge sider over høy varme.
-
Rens vårløken, gni dem inn med litt olje og grill vårløken raskt over høy varme til den er gyllen og mør. Dryss over litt salt og kvernet pepper.
-
Rør sammen sweet chilisaus, soyasaus, limesaft, ingefær og sesamfrø i en skål.
-
Skjær kjøttet i skiver og server det med grillet ananas, vårløk, potetsalat, chilisaus og litt ekstra lime til å presse over.