Wok med biffstrimler av svin

Wok med biffstrimler av svin

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Woket svinekjøtt og grønnsaker i sweet chilisaus med stekt ris blir en smakfull middag for hele familien. Denne retten kommer til å bli en suksess på matbordet.

Fremgangsmåte

Kutt grønnsakene i tynne strimler.
Varm opp olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet på middels varme i ca. 3–4 minutter til det er gyllent. Tilsett grønnsakene og fres dem lett sammen med kjøttet før du rører inn chilisaus. Ha woken over i en gryte og hold maten varm frem til servering.
Stekt ris:
Kok en pose jasminris etter anvisning på pakken og avkjøl.
Finhakk løk og hvitløk, og stek det i samme stekepanne som kjøttet ble stekt i. Tilsett litt mer olje hvis det er nødvendig.
Ha den avkjølte risen i stekepannen når løken er blank. Bland det godt sammen.
Knekk eggene over risen og rør godt. Stek videre til eggene har stivnet. Smak til med soyasaus og finhakket frisk koriander.
Server wok med biffstrimler av svin med stekt ris til.
Restemiddagstips: Og av og til blir det litt middag til overs. Da er det fint å kunne bruke restene i nye smakfulle retter. Lag Bakt potet av restene etter denne middagen.