Ingredienser
Woket svinekjøtt og grønnsaker i sweet chilisaus med stekt ris blir en smakfull middag for hele familien. Denne retten kommer til å bli en suksess på matbordet.
Fremgangsmåte
-
Kutt grønnsakene i tynne strimler.
-
Varm opp olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet på middels varme i ca. 3–4 minutter til det er gyllent. Tilsett grønnsakene og fres dem lett sammen med kjøttet før du rører inn chilisaus. Ha woken over i en gryte og hold maten varm frem til servering.
- Stekt ris:
-
Kok en pose jasminris etter anvisning på pakken og avkjøl.
-
Finhakk løk og hvitløk, og stek det i samme stekepanne som kjøttet ble stekt i. Tilsett litt mer olje hvis det er nødvendig.
-
Ha den avkjølte risen i stekepannen når løken er blank. Bland det godt sammen.
-
Knekk eggene over risen og rør godt. Stek videre til eggene har stivnet. Smak til med soyasaus og finhakket frisk koriander.
-
Server wok med biffstrimler av svin med stekt ris til.
-
Restemiddagstips: Og av og til blir det litt middag til overs. Da er det fint å kunne bruke restene i nye smakfulle retter. Lag Bakt potet av restene etter denne middagen.