Ingredienser
Legg ølmarinert kalkunfilet med urtefyll på grillen. Salat eller grillede grønnsaker som tilbehør smaker godt.
Fremgangsmåte
-
Bland sammen krydderblandingen, løsne forsiktig skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg krydderblandingen under skinnet.
-
Lag marinaden. Legg kalkunfileten i en plastpose og hell marinaden over. La fileten ligge i marinaden ca. 2 timer i kjøleskap.
-
Ta fileten ut og legg den over på et godt smurt stykke aluminiumsfolie, legg på noen biter smør, pakk sammen og legg over på varm grill. Det er lurt å stikke inn et steketermometer, slik at du kan passe på at fileten ikke blir for godt stekt. Grill ca.1 time, snu ofte. Kjernetemperaturen skal være ca. 65 grader.
-
Ta fileten forsiktig ut av folien (ta vare på kraften, den kan brukes til saus) og legg fileten tilbake på grillen og grillen i ca. 10-15 minutter, slik at fileten får en fin stekeskorpe og kjernetemperatur på 69 °C. Legg fileten til side, dekk med folie og la den hvile i ca. 15 minutter før du skjærer den opp.