Kalkunfilet på partyseng

Kalkunfilet på partyseng

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Legg poteter, bacon og kalkunfilet i en stor og god form og stek alt i ett. Server med madeirasaus eller en annen god saus som passer til kalkun.

Fremgangsmåte

Vask potetene godt og legg dem over i en smurt ildfast form sammen med baconskiver delt i to og fennikelbåter. Legg på klatter med smør.
Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten. Legg fileten over potetene og stek i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser 68-70 °C. De siste 20 minuttene av steketiden, pensles fileten med den søte chilisausen.
Sjekk om poteten er ferdige med en spiss kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige.
Finhakk løk og fres den i smør i en kjele til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og madeira. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca. 10 minutter før den siles. Visp inn smør rett før servering.
Som tilbehør foreslår vi kokt rosenkål, grønne brekkbønner og madeirasaus som følge til kalkunfileten. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.