Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Dette er kalkunens svar på pepperbiffen. Du lager den så sterk du vil ved å tilpasse mengden pepper etter eget ønske.

Fremgangsmåte

Estragonsaus:
Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2–3 minutter på hver side i panne eller på grill. La kjøttet hvile litt i pannen.
Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp. Del potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle. Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.
Smelt smør og ha i sauspulver fra pose. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.
Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.