Strimlet svinekjøtt med stuet sopp og søtpotet
Visste du at det finnes over 1000 typer sopp? Sjampinjong er en av dem. Ikke bare er den god på smak, den har også flere helsebringende fordeler. Denne middagen er både deilig og næringsrik.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
Bakt søtpotet
- 1Sett stekeovnen på 190 ºC.
- 2Kutt søtpotetene i ca. 1 cm tykke skiver. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir og pensle med olivenolje. Snu skivene og dryss over revet ost. Krydre med salt og pepper.
- 3Stek søtpotetene i ca. 15 minutter, til de er myke.
- 4Varm opp 1 ss olje i en stekepanne og ha i halvparten av kjøttet. Stek
i 4–5 minutter på høy varme, mens du snur strimlene med en stekespade. Krydre med salt og pepper og sett kjøttet til side. Gjenta samme prosessen med resten av kjøttet.
- 1
Stuet sjampinjong
- 1Skjær sjampinjong i skiver og finhakk løken. Stek sopp og løk i stekesjyen fra kjøttet i stekepannen, og la det surre litt på middels varme. Når soppen har fått litt farge, tilsetter du vann, fløte, salt og pepper. La det koke
i 3–4 minutter og tilsett vasket babyspinat mot slutten av koketiden. - 2Topp det hele med frisk basilikum når retten serveres.
- 3Tips! Har du igjen rester fra middagen? Se oppskrift på Ramen med strimlet svinekjøtt
- 1