Stekt ris med svinekjøtt, egg og bacon

Stekt ris med svinekjøtt, egg og bacon

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lag en enkel asiatisk-inspirert rett med svinekoteletter i hovedrollen! Denne passer like godt til lunsj som til middag.

Fremgangsmåte

Renskjær kotelettene og skjær kotelettkjøttet og baconet i små biter.
Skrell og skjær gulroten i tynne strimler eller riv den grovt. Rens og skjær sukkerertene i biter og finsnitt vårløken.
Kok valgfri ris som anvist på pakken.
Varm en stor stekepanne og stek kjøtt og bacon i litt olje til kjøttbitene er gjennomstekte. Tilsett gulrot, mais, sukkererter, vårløk, hvitløk og ingefær, og rør alt godt sammen. Tilsett litt mer olje om nødvendig og ha i den kokte risen. Fres til risen er gjennomvarm, rør inn soyasaus og skyv risen ut i kantene av pannen.
Ha en teskje olje i midten av pannen og knekk i eggene. Rør eggene i sirkelbevegelser i ca. 1 minutt, eller til eggene har blitt litt faste.
Rør alt sammen i pannen og server den stekte risen toppet med ­sprøstekt løk, sesamfrø og koriander.
Server med ekstra soyasaus og lime til å presse over.