Ribbenstek med rødkålsalat

Ribbenstek med rødkålsalat

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ribbenstek er ikke komplisert å tilberede. Her får du en oppskrift på ribbenstek med smaker som garantert vil gi gjestene julestemning.

Fremgangsmåte

Tilbered ribbensteken som beskrevet på pakken.
Rødkålsalat:
Finsnitt rødkålen. Skrell klementinene og skjær dem i tynne skiver. Press saften fra appelsinen og visp sammen appelsinsaft, honning, olivenolje og sitronsaft. Smak dressingen til med salt og pepper. Bland sammen rødkål, klementinskiver og dressing. Dryss over rørte tyttebær og hakket persille.
Sjysaus:
Sil kraften fra stekeposen over i en kasserolle. Kok opp og tilsett knust hvitløk og timian. La det småkoke i 10–15 minutter. Visp inn smøret i sjyen, og smak til med salt og pepper (hvis nødvendig). Hvis du ønsker en tykkere saus kan du jevne sjyen med 1–2 ts maisenna rørt ut i en skvett med vann.
Skjær steken i jevne skiver og server den med rødkålsalat, sjysaus og fløtegratinerte poteter

Tips:

Har du en ferdigkrydret ribbenstek i stekepose er du garantert en saftig, smakfull ribbe med sprø svor. Om svoren ikke har blitt så sprø som du vil ha den kan du ta ribbensteken ut av posen og sette under grillelementet i ovnen i et par minutter. Men pass på så den ikke brenner seg!