Potetgalette

Potetgalette

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Potetgalette, som også kalles «Pommes Anna», er en fransk klassiker som fungerer ypperlig som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland det med rosmarin, finhakket hvitløk, salt og pepper. Pensle innsiden av en rund paiform med smørblandingen.
Kutt potetene i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel. Legg potetskivene i et tynt lag i formen, fra midten og utover, som en blomst. Pensle potetene med smørblandingen før du legger på et nytt lag med poteter. Gjenta prosessen til potetene er brukt opp. Pensle med resten av smørblandingen.
Stek potetgaletten i forvarmet stekeovn på 180 °C i ca. 60 minutter, til potetene er gjennomstekt og overflaten er sprø og gyllen.