Grillpølser med gratinert rotstappe

Bytt ut potetmosen med en gratinert rotstappe som et spennende følge til pølsemiddagen!

20-40 min
Enkel
Grillpølser med gratinert rotstappe
Tips!

Urtene kan sløyfes eller byttes, alt etter hvilke urter du liker best.

Slik gjør du

    1. 1
      Start med å lage rotstappen: Skrell potetene og grønnsakene, og kutt dem i små biter. Skyll potet- og grønnsakbitene godt under rennende kaldt vann til vannet er helt klart. Kok bitene i vann til de er møre.
    2. 2
      Sil fra kokevannet og ha potet- og grønnsakbitene tilbake i pannen. Mos potetene og grønnsakene godt, og vend inn smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
    3. 3
      Fordel stappen i en ildfast form og strø osten på toppen. Bak rotstappen i stekeovnen på ca. 180 °C til osten er gyllen.
    4. 4
      Lag urterømme: Bland rømme med finhakkede urter. Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne litt lime- eller sitronsaft etter smak.
    5. 5
      Stek pølsene i en stekepanne med olje til de er gylne og gjennomvarme.
    6. 6
      Server pølsene med gratinert rotstappe og urterømme til.
    7. 7
      Restemiddagstips: Og av og til blir det litt middag til overs. Da er det fint å kunne bruke restene i nye smakfulle retter. Lag Potettortilla med grillpølse av restene etter denne middagen.Restemiddagstips: Og av og til blir det litt middag til overs. Da er det fint å kunne bruke restene i nye smakfulle retter. Lag [Potettortilla med grillpølse](recipe:b0345f80-64ae-4c0b-9c68-60e6cd53c0b4) av restene etter denne middagen.