Pinnekjøtt med asiatisk vri
Pinnekjøtt er tradisjonell julemat. Det kan serveres med det klassisk tilbehøret kålrotstappe og kokte poteter, eller du kan servere det med tilbehør med nye spennende smaker som her.
60+ min
Middels
Tips!
Har du rester av pinnekjøtt igjen etter julemiddagen?
Pinnekjøtt smaker kjempegodt i lapskaus eller i kjøttsuppe.
Slik gjør du
- 1Pinnekjøttet må vannes ut i kaldt vann i ca. ett døgn før det skal kokes. Bruk rikelig med vann.
- 2Legg bjørkepinnene i bunnen av en vid kjele. Har du ikke pinner kan du bruke en rist. Fyll på med vann til pinnene eller risten er dekket. Legg pinnekjøttet lagvis oppå.
- 3La kjøttet dampe under lokk på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Pinnekjøttet er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra bena.
- 4Server pinnekjøttet rykende varmt.
- 5Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen etter koking. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter.
- 6Server pinnekjøttet med tilbehør med nye spennende smaker! Se oppskrift på Krydret potetsalat fra Nepal
- 1