Pinnekjøtt med vossakorv

Pinnekjøtt med vossakorv

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Server pinnekjøtt på tradisjonelt vis med det klassiske tilbehøret vossakorv, kålrabistappe og kokte poteter.

Fremgangsmåte

Pinnekjøttet må vannes ut i kaldt vann i ca. ett døgn før det skal kokes. Bruk rikelig med vann.
Legg bjørkepinnene i bunnen av en vid kjele. Har du ikke pinner kan du bruke en rist. Fyll på med vann til pinnene eller risten er dekket. Legg pinnekjøttet lagvis oppå.
La kjøttet dampe under lokk på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Pinnekjøttet er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra bena.
Del opp vossakorven i passelige biter og damp den sammen med pinnekjøttet det siste kvarteret.
Server pinnekjøttet og vossakorven rykende varmt, med kålrabistappe, kokte poteter og pinnekjøttsjy til.
Kålrabistappe:
Rens, skrell og del grønnsakene i jevne biter. Ha alt over i en kasserolle, tilsett vann så det dekker, og en god klype salt.
Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Tilsett smør, og smak til med salt, pepper og gjerne litt av sjyen fra pinnekjøttet.

Tips:

Tilsett gjerne litt finhakket persille til kokesjyen fra pinnekjøttet. Noen dråper med sukkerkulør vil gi sjyen en innbydende farge.