Pavlova-juletre

Pavlova-juletre

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Denne juletrekaken vil imponere de fleste! Perfekt når du vil gi gjestene «det lille ekstra».

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 150 °C.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehviter og salt til det begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens maskinene går ved middels hastighet. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt, og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett maisenna og eddik og visp i 10 sekunder til.
Kle to stekebrett med bakepapir og tegn opp 6–7 sirkler i stigende størrelse. Den minste kan være ca. 4 cm i diameter og den største ca. 15–18 cm i diameter.
Bruk gjerne en sprøytepose med stjerneformet sprøytetipp til å fordele marengsen utover sirklene, da er det enklere å ha kontroll på fasongen.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 °C. Du kan steke begge brettene samtidig. Stek i ca. 1 time. Marengsen skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl marengsbunnene til romtemperatur inne i stekeovnen.
Kjør bringebær, sukker og sitronsaft til en glatt puré med en stavmikser. Pisk fløten til myk krem.
Løft den største bunnen forsiktig over på et fat. Bre over et jevnt lag med pisket krem og dryss over friske bær. Legg på neste bunn og gjenta prosessen til du har bygget et pent lite «juletre». Drypp til slutt over litt bringebærsaus og dryss over melis. Server pavlovaen med en gang.

Tips:

Når du lager marengs er det viktig å passe på at bollen og vispen er helt ren og tørr. Det er best å bruke en bolle av glass eller metall.