Ørretkaker med sellerirotslaw

Ørretkaker med sellerirotslaw

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Selv fiskekaker kan være festmat! Sellerirotslaw setter prikken over i-en i denne deilige retten med hjemmelagde ørretkaker og ovnsbakte grønnsaker.

Fremgangsmåte

Kutt potetene i båter og stek dem i stekeovnen på 200 °C i ca. 40 minutter. Kutt gulrøttene i staver og stek dem sammen med potetene de siste 20 minuttene.
Finhakk løken og stek den i litt olje til den myk. Sett den til side og avkjøl.
Skjær ørreten i små biter og hakk den på kryss og tvers med kniv til en grovhakket deig. Finhakk urtene sammen med kapersen og bland det med ørreten og resten av ingrediensene til ørretkakene. La farsen hvile i kjøleskapet i ca. 20 minutter. Form farsen til 4 kaker og stek dem gyllenbrune i ca. 4 minutter på hver side.
Riv sellerirot og eple på rivjern. Tilsett resten av ingrediensene til sellerirotslawen og bland det sammen.