Torsk og potetgrateng med sennep

Torsk og potetgrateng med sennep

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er en annen variant av fiskegrateng med potetmos og grønnsaker. Denne oppskriften er lett å like for både for liten og stor.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær torskefileten, gulrot, sellerirot og purre i terninger. Skrell potet, del i to og kok møre.
Kok opp vann med salt, ha i gulrot og sellerirot og la koke i et par minutter. Ha i purre, la koke i ca. 20 sekunder og hell av kokevannet.
Hell kokevannet av poteten og mos den grovt sammen med dijonsennep. Ha grønnsaker og egg i potetmosen, og rør rundt så egget ikke rekker å stivne. Smak til potetblandingen med salt og pepper, og la kjølne litt.
Smelt smør i en stekepanne og og rør inn griljermel. Vend torsken forsiktig inn i potetblandingen og ha i en smurt ildfast form. Ha smør og griljermel over formen og stek i stekeovnen i ca. 25 minutter. Server med gressløk drysset over.