Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp

Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Absolutt en favorittrett som passer til hverdag og fest.

Fremgangsmåte

Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp
Romtemperer brystet, og brun det gyldent på alle sider i smør
Stek brystet ved 160 °C i ca. 1 time og 15 min. Med steketermometer er brystet ferdig når kjernetemperaturen er 68 °C.
Pakk inn brystet i folie og la det hvile i 20 min. Skjæres opp rett før servering.
Smelt smør i en kjele og stek aspargesbønner, små løk og sopp i skiver i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Anrett grønnsakene rundt kalkunbrystet og pynt med friske tranebær, små salatblader og friske urter.
Server med stekte poteter og en god saus eller sjy. Hjemmelaget chutney med tranebær smaker også nydelig.
Tranebærchutney
Kok tranebær i portvin og sukker i en liten kjele på svak varme. Rør innimellom og la det koke inn til passe konsistens (ca 20-30 minutter). Smak til med litt salt.