Kyllingkjøttboller med spicy paprikasaus

Kyllingkjøttboller med spicy paprikasaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Få en spansk matopplevelse med deilige kyllingkjøttboller, saltbakte poteter, fylt paprika og det hele toppet med paprikasaus.

Fremgangsmåte

Start med å lage paprikasausen. Del loffskivene i terninger. Varm opp en stekepanne med litt olivenolje, og stek loffterningene til de er sprø og lett brune.
Kutt løk og hvitløk i terninger og ha det i pannen sammen med brødet. Surr videre til løken er blank. Tilsett paprikapulver, finhakket chili og salt, bland godt.
Ha alt over i en gryte sammen med resten av oljen, paprika i terninger og hermetiske tomater. Kok opp og la sausen småkoke i 10–15 minutter. Mos sausen til en glatt saus med en stavmikser. Smak eventuelt til med mer salt.
Kok risen etter anvisning på pakken og bland den med finhakket løk og tomat. Ha i raspet parmesan. Vask paprikaen, kutt av toppen og fjern frøhuset. Smør paprikaen med olje både inni og utenpå, og sett den i en ildfast form. Fyll i risblandingen i paprikaen og legg på toppen. Bak den i ovnen på 190 °C i 10–15 minutter.
Vask og skrubb potetene godt, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Strø 1 ss fint salt over potetene og gni saltet lett inn i skallet. Bak dem i ovnen på 190 °C i 20 minutter.
Varm kyllingkjøttbollene i en stekepanne med 1 ss olje i 8–10 minutter.
Server kyllingkjøttbollene i paprikasausen, med fylt paprika og saltbakte poteter til. Frisk ruccolasalat eller annen salat passer også godt til, og server gjerne godt brød ved siden av.

Tips:

Gjør som spanjolene og dypp brød i sausen, da får du med deg all den deilige sausen på tallerkenen.