Ingredienser
Hvorfor ikke prøve en ny vri på tilbehøret til pinnekjøttet? Sima Pariyar fra Joker deler sin oppskrift på krydret potetsalat fra Nepal med oss.
Fremgangsmåte
-
Skjær de kokte potetene og agurken i jevne biter. Del chilien på langs, skrap ut frøene og finsnitt eller finhakk chilien. Mos hvitløken og finsnitt rødløken.
-
Rist sesamfrøene gylne i en varm og tørr stekepanne, og knus de ristede sesamfrøene til pulver i en morter.
-
Varm oljen i en liten kasserolle. Tilsett gurkemeie og chilipulver. Bland oljen sammen med hvitløk og sesampulveret. Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og sitronsaft. Dryss over hakket koriander.
-
Server potetsalaten som tilbehør til pinnekjøttet, gjerne med kokt ris ved siden av. Oppskriften på pinnekjøtt finner du her