Kryddercupcakes med kremosttopping

Kryddercupcakes med kremosttopping

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kryddermuffins med smak av jul! Med deilig kremosttopping får du flotte julecupcakes som passer fint å servere sammen med andre småkaker i adventstid og romjul.

Fremgangsmåte

Kremosttopping:
Rør smør og sukker sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
Fordel røren i mellomstore muffinsformer og stek kakene midt i stekeovnen på 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl.
Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har. Da holder de seg pene i fasongen.
Pisk sammen kremost og melis til det har en smørbar konsistens. Ha kremen i sprøytepose og dekorer muffinsene.

Tips:

La gjerne kremen stå litt kjølig før du sprøyter den på muffinsene. En rose lager du enkelt ved å bruke en stjerneformet sprøytetipp. Start med å sprøyte kremen på midten av muffinsen, og sprøyt rundt i sirkel ut mot kanten.