Klippfiskboller med salsa

Klippfiskboller med salsa

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos.

Fremgangsmåte

Skrell og kok potet i usaltet vann.
Vask, rens og finhakk løk og persille.
Del klippfisken i biter.
Kok opp usaltet vann, legg i klippfisken og la den trekke i ca. 5 minutter.
Avkjøl fisken og riv den i strimler.
Mos kokt potet i en bolle og bland sammen med fisken til en jevn masse.
Pisk sammen egg og ha det i fiskeblandingen sammen med potetmel og pepper.
Tilsett løk og persille, og bland godt.
Form runde små boller og rull dem i griljermel.
Stek bollene i olje til de er gylne, og legg dem på tørkepapir.
Tomatsalsa:
Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk.
Vask, rens og skjær tomat i små terninger.
Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle.
Smak til med salt og pepper.
Server klippfiskbollene med tomatsalsa.