Ingredienser
Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos.
Fremgangsmåte
-
Skrell og kok potet i usaltet vann.
-
Vask, rens og finhakk løk og persille.
-
Del klippfisken i biter.
-
Kok opp usaltet vann, legg i klippfisken og la den trekke i ca. 5 minutter.
-
Avkjøl fisken og riv den i strimler.
-
Mos kokt potet i en bolle og bland sammen med fisken til en jevn masse.
-
Pisk sammen egg og ha det i fiskeblandingen sammen med potetmel og pepper.
-
Tilsett løk og persille, og bland godt.
-
Form runde små boller og rull dem i griljermel.
-
Stek bollene i olje til de er gylne, og legg dem på tørkepapir.
- Tomatsalsa:
-
Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk.
-
Vask, rens og skjær tomat i små terninger.
-
Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle.
-
Smak til med salt og pepper.
-
Server klippfiskbollene med tomatsalsa.