Handlevognen er tom

Legg varene du ønsker å kjøpe i handlevognen.

Vareutvalget du ser i nettbutikken er fra Joker Klevbakken. Skal du hente varene i en annen butikk eller få de levert på døren kan du endre dette .

    Klippfiskboller med salsa

    Klippfiskboller med salsa

    Tidsforbruk

    40-60 min

    Vanskelig­hetsgrad

    middels

    Ingredienser

    Hovedingredienser

    • 400 g klippfisk, utvannet og renset
    • 2 poteter
    • 1 løk
    • 1 kvist frisk persille
    • 1 egg
    • 3 ss potetmel
    • 0,5 ts pepper
    • 1 dl griljermel

    Tomatsalsa:

    • 2 vårløk
    • 0,5 rødløk
    • 2 båter hvitløk
    • 3 ss olje
    • 3 tomater
    • 4 ss olivenolje
    • salt
    • grovmalt pepper
    Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos.

    Fremgangsmåte

    Skrell og kok potet i usaltet vann.
    Vask, rens og finhakk løk og persille.
    Del klippfisken i biter.
    Kok opp usaltet vann, legg i klippfisken og la den trekke i ca. 5 minutter.
    Avkjøl fisken og riv den i strimler.
    Mos kokt potet i en bolle og bland sammen med fisken til en jevn masse.
    Pisk sammen egg og ha det i fiskeblandingen sammen med potetmel og pepper.
    Tilsett løk og persille, og bland godt.
    Form runde små boller og rull dem i griljermel.
    Stek bollene i olje til de er gylne, og legg dem på tørkepapir.
    Tomatsalsa:
    Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk.
    Vask, rens og skjær tomat i små terninger.
    Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle.
    Smak til med salt og pepper.
    Server klippfiskbollene med tomatsalsa.