Ingredienser
Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med bacalao.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
Skjær klippfisk i serveringsstykker.
-
Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
-
Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to.
-
Del baconskivene i fire biter.
-
Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen.
-
Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag.
-
Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter. Server bacalaoen med brød ved siden av.