Ingredienser
Denne oppskriften har italienske aner, men gryten har gode norske råvarer som klippfisk og rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut grønnsakene og urter etter smak og sesong.
Fremgangsmåte
-
Skjær klippfisk i serveringsstykker, stangselleri og gulrot i terninger, løk i skiver og finhakk hvitløk.
-
Skold tomatene ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
-
Skrell potetene og skjær de i små terninger.
-
Surr selleri, gulrot, løk og hvitløk i olivenolje i en kasserolle. Tilsett klippfiskstykkene og la alt surre i ca. 2 minutter. Ha tomater og grønnsaksbuljong i kasserollen. Legg potetterningene over klippfisken og kok videre i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med pinjekjerner drysset over, og gjerne litt urter om du har.