Ingredienser
Karbonadesmørbrød toppet med karamellisert løk er en herlig klassiker. Med hjemmelaget béarnaisesaus til, blir dette et av julens favorittsmørbrød.
Fremgangsmåte
-
Varm karbonadene i en middels varm panne med litt smør eller olje. Skjær noen gode skiver brød og legg på et salatblad.
-
Topp smørbrøder med karbonade, agurk og karamellisert løk.
- Karamellisert løk:
-
Rens og skjær løken i ca. 1 cm tykke skiver. Varm en stor stekepanne, og ha i smør og olje. Ha løken i stekepannen når smøret har smeltet. Stek på middels til lav varme. Bruk god tid slik at løken blir saftig, bløt og sødmefull. Rør med jevne mellomrom.
-
Tilsett en god klype sukker mot slutten av steketiden, det gir løken ekstra farge og gjør den deilig karamellisert. Virker løken litt tørr mot slutten av steketiden kan du tilsette en liten skvett vann fremfor mer fett.