Ingredienser
Kombinasjonen kylling og sitrus er populær mange steder i verden. Vi har brukt appelsin og sitron sammen med masse krydder i denne deilige, helstekte kyllingen.
Fremgangsmåte
-
Skjær appelsin og løk i båter og fyll kyllingens hulrom med noen av dem. Resten skal ligge i formen under steking.
-
Bland sammen sitronsaft, chili, koriander og olje, og krydre med salt og pepper etter smak. Pensle kyllingen godt med blandingen.
-
Legg kyllingen i en ildfast form sammen med hvitløk-, appelsin- og løkbåter. Hell i litt vann.
-
Plasser formen midt i stekeovnen på 180 °C i ca. 1 1/4 time. Øs kyllingen med kraften som danner seg i bunnen av formen under steketiden.
-
Sjekk at kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn mellom lår og bryst. Om kraften som kommer ut er blank, er kyllingen ferdig stekt.
-
Server kyllingen med ferskt brød til å suge opp den gode kraften ellr ris og en grønn salat.