Ingredienser
Helstekt kylling blir utrolig saftig og mørt!
Fremgangsmåte
-
Vask kyllingen og tørk godt med tørkepapir. Fjern papiret som ligger i bunnen av stekeformen og legg kyllingen tilbake i formen. Gni kyllingen inn med mykt smør så det dekker hele skinnet. Krydre med salt og sort grovmalt pepper. Legg en god bukett med rosmarin under kyllingen.
-
Sett et steketermometer i brystet på kyllingen og stek den på 175 ºC i ca. 1½–2 timer, eller til termometeret viser 68 ºC.
-
Skjær gulrot i staver, rødløk i båter og del hvitløk i to, og ha grønnsakene i en ildfast form.
-
Når kyllingen har stekt i ca. 1 time, øser du kraften fra kyllingen over grønnsakene og setter formen i ovnen sammen med kyllingen. Når grønnsakene har stått i ovnen i ca. 30 minutter, legger du på tomatene. Ha også litt mer kraft fra kyllingen og noen spiseskjeer hakket rosmarin over grønnsakene og stek videre til kyllingen er ferdig.
-
Vask nypotetene og kok dem i lettsaltet vann i 15–20 minutter til de er myke.
-
La kyllingen hvile i 10 minutter før servering.