Ingredienser
Hva med å servere en helstekt kylling på grønnsakseng neste gang du har gjester?
Fremgangsmåte
-
Smelt smør og bland det med sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Pensle kyllingen og legg den i en ildfast form. Sett kyllingen i ovnen ved 180 °C og stek den i 45 minutter.
-
Skrell grønnsaker og poteter og del dem i litt store biter, mens kyllingen står i ovnen. Legg bitene rundt kyllingen og stek videre ca. 45 minutter til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt.
-
Løft kyllingen ut av formen og la den hvile ca. 10 minutter før oppskjæring. La grønnsakene stå i ovnen mens kyllingen hviler.
-
Tips: Det enkleste er å skjære opp kyllingen på kjøkkenet. Er du dreven, kan du servere kyllingen hel og skjære den opp ved bordet.
-
Tips til saus: Fløtesaus eller en appelsin- og honningsaus anbefales til denne retten.