Halloweenspagetti med øyeepler

Halloweenspagetti med øyeepler

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Halloween er en ypperlig anledning til å la kreativiteten og fantasien få fritt spillerom, også på kjøkkenet. Denne pastaretten med kjøttboller og spekeskinke ser kanskje skummel ut, men smaken er fortreffelig.

Fremgangsmåte

Lag kjøttboller: Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Form farsen til boller som er ca. 3 cm i diameter. Stek kjøttbollene i en middels varm stekepanne med litt olje i ca. 8–10 minutter, til de er gjennomstekt og gyllenbrune på alle sider. Kjøttbollene kan eventuelt stekes i ovn på 200 °C varmluft i ca. 20 minutter.
Finhakk løken og hvitløken. Ha litt olje i en gryte. Stek løken i gryten på middels varme til den blank. Ha i hvitløken og la det steke litt til. Ha i tomatpuré, sukker og urter, og la det frese i et par minutter. Tilsett hakkede tomater og småkok i ca. 20 minutter, rør om av og til.
Kjør sausen med en stavmikser og smak til med salt og pepper. La sausen koke videre i 5 minutter.
Tilbered pastaen etter anvisning på pakken. Ta vare på litt av kokevannet før du heller det fra – dersom tomatsausen blir for tykk, kan du blande litt av kokevannet i sausen.
Lag skumle øyeepler ved legge en liten rund skive med ost på toppen av kjøttbollen, legg en halv oliven i midten og plasser en liten bit med paprika i hullet på olivenen. Anrett hver kjøttbolle inni en skive med spekeskinke.
Server pastaen med tomatsaus og topp med de skumle halloween-øyeeplene!

Tips:

Dersom du ikke ønsker å lage egne kjøttboller kan du bruke ferdige kjøttboller.